Biz Kimiz ?

Türkiye , müslümanlar başta olmak üzere zulüm gören herkese yardım eden devletlerin arasında en başta gelmektedir. Vakıflar da insanlara yardım eden kuruluşlar arasında en tepededir. O yüzden bu vakfımızı Türkiye’de açarak bu birlikteliği sağlamak istedik.

İnsanlara yardım etmek için , bu insanların kendilerini manevi anlamda büyütmek için bu vakfı açmaya niyet ettik ve şuan sizlerin de Destekleriyle açılışımızı gerçekleştirdik.

Ülkemiz de , Bursamız da ve diğer ülkelerde ki üst düzey yetkililerle protokoller yapıp yetimlere ve engellilere yardım etmek arzusundayız.

Hastaneler ,yaşlı yaşam merkezleri,  engelli rehabilitasyon merkezleri ile de iletişime geçip bu yardımlarımızı büyütmek ve geliştirmek amacındayız.

Vakfımız kurumsallık anlayışıyla profesyonel bir şekilde hareket edecek. Başvurularımız internet yoluyla, aynı zamanda vakfımıza İhtiyaç sahipleri başvurularını yapabilecekler.

El Rayyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Türkiye’nin Bursa merkezli tüm Türkiye’ye hizmet verebilecek şekilde kurulmuştur.

Vakfımız yetim , ihtiyaçlı ve engellilere eğitim , sağlık ve insani yardımları özel ekiplerle profesyonel bir şekilde  ulaştırmak amacındadır.

Değerlerimiz:

• Samimiyet

Karşılığını yalnızca Allah(c.c.) dan bekleyerek hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmek.

• Hayırseverlik

Dünyevi ve nefsi duygulardan arınarak her adım ve projede yalnızca Allah(c.c.) ın rızasını gözetmek.

• Kalite

Vakfın stratejisi yardım bekleyenlerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık vermek ve uzun vadede bağış vizyonuna erişmek için hizmetlerinde kaliteyi en üst düzeyde tutmaktır.

• Profesyonellik

Vakıf hizmetlerini pozitif ve uzman bir kadro ile yürütecektir.

• Güvenilirlik

Vakıf, Allah’ın izniyle verdiği tüm sözleri, yaptığı tüm anlaşmaları ve ortaklıkları sürdürür. Kişilerin ve kurumların hakkını daima gözetir.

• Üretkenlik

Vakıf, yardım bekleyenlerin ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda davranış ve adımlardan ders çıkartarak yeniliklere açık olacaktır.

• Stratejik Hedeflerimiz
  • Yoksullara, yardıma muhtaç kişilere ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek.
  • İnsanın bilimsel ve entelektüel olarak uzmanlaşmış programlar vasıtasıyla ve yetkili makamların denetiminde gelişmesi üzerine çalışmak.
  • Yetimlere ve özel ihtiyacı olan kişilere ilgili makamlarla koordineli bir biçimde yardımcı olmak.
  • İslam üniversiteleri ile işbirliği ve ortaklık içinde Arapça ve Kur’an öğretmek için modern enstitülerin kurulması.
  • Yoksul, muhtaç, ve hastaların ilgili sağlık kurumlarının da işbirliği ile tedavisine katkıda bulunmak.
  • İhtiyaçlıların el becerileri, sanat ve diğer yeteneklerine ilişkin eğitim ve rehabilitasyonu sağlamak.
  • İlgili makamlarla işbirliği ile aile bağlarının güçlendirilmesine yönelik eğitim ve seminerlere destek vermek.
  • Türkiye’nin parlak gelecek vizyonuna katkıda bulunacak modern kurumsal standartları uygulamak.